Klimatski kolaž – priče o klimi
U okviru školskog projekta „Škola bez plastike“ organizirali smo edukaciju o klimatskim promjenama za 50-ak učenika pod nazivom "Klimatski kolaž".
klimatski kolaž

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 20.04.2021.

U okviru školskog projekta „ Škola bez plastike“,  naše smo aktivnosti proširili edukacijama o klimatskim promjenama. U organizaciji udruge “Tatavaka” i predstavnika „ Znanstvenici za klimu“ uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, provedeno je niz edukacija za nastavnike i učenike. Organizirano je nekoliko online edukacija putem platforme Zoom i digitalnog alata Mural. U našoj se školi  educiralo ukupno 18 profesora, a njih 7 je završilo i edukaciju za voditelje „ Klimatskog kolaža“. Upravo „ Klimatski kolaž“ kao interaktivni, inovativni model edukacije okosnica je  poučavanja o klimatskim promjenama. Cilj „ Klimatskog kolaža“ jest da u  timskom radu, razvijajući komunikacijske vještine, kreativnost i  vještinu donošenja odluka, učenici razumiju uzročno-posljedične veze klimatskih promjena.

U ožujku smo, u našem potkrovlju, poštujući stroge epidemiološke mjere, proveli edukaciju za 50-tak učenika.

Radionicu su vodile Ivana Kordić, ekološka aktivistica i predsjednica udruge „ Tatavaka“, izv. prof. dr. sc. Dubravka Vitali Čepo, profesorica na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu i dr.  sc. Nikola Biliškov s Instituta R. Bošković iz Zagreba uz pomoć Andreje Pranjić, prof. geografije i Jasenke Krznarić – Barić, prof biologije i kemije.

Evaluacija učeničkih radionica bila je izvrsna, a dobiveni „Klimatski kolaži“  izloženi su u prostoru našega potkrovlja.

Jasenka Krznarić – Barić