Najnovije vijesti

Državno natjecanje iz Likovne umjetnosti

Državno natjecanje iz Likovne umjetnosti

Ove školske godine, već treću godinu za redom, imali smo čast biti pozvani na Državnu razinu natjecanja LIK- natjecanje/ izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. Ove godine natjecanje se održavalo u Dubrovniku u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića.
Naša učenica Mila Pracaić (1. e) imala je čast biti pozvana.

Pročitaj više >
Priča o školskom kestenu

Priča o školskom kestenu

U dvorištu naše škole, kao nijemi svjedok vremena, stoji stoljetni kesten čije grane pričaju priče iz prošlosti. Njegova masivna krošnja, prošarana sjenama i svjetlošću, čini ga neizostavnim dijelom našeg svakodnevnog pejzaža. Svaki list koji šušti na vjetru podsjeća nas na vječnu povezanost s prirodom i naslijeđem koje dijelimo kao zajednica. U ovom kutku mira i ljepote, kesten postaje simbol naše škole, obavijen čarolijom prošlih vremena i obećanjem budućnosti. Pročitajte priču o našem kestenu!

Pročitaj više >

Starije objave

Sudjelovanje učenika u projektu „CARING“

Sudjelovanje učenika u projektu „CARING“

U utorak, srijedu i četvrtak, 9., 10. i 11. travnja devetnaest učenika iz prvih, drugih i trećih razreda sudjelovalo je u prvoj fazi projekta „CARING – Preispitivanje društvenih i rodnih normi za smanjenje nasilja nad mladima u školi“, u kojem sudjeluje svega šest škola u Hrvatskoj, uključujući i našu, a čiji je cilj osvijestiti rodnu dimenziju nasilja nad mladima u školama i preispitati društvene i rodne norme koje promiču i održavaju rodno uvjetovano nasilje kako bi mladi bili senzibilizirani za nužne promjene i osnaženi za razvoj rješenja navedenih društvenih problema samostalnim djelovanjem.

Pročitaj više >
Obavijest za srijedu 17. travnja 2024.

Obavijest za srijedu 17. travnja 2024.

Poštovani učenici,
Temeljem članka 5. stavka 3. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor (NN 116/99, 109/00, 53/03, 69/03, 167/03, 44/06, 19/07, 20/09, 145/10, 24/11, 93/11, 120/11, 19/15, 66/15, 104/15, 98/19) i Odluke o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor (NN 32/24) u srijedu, 17. travnja, je neradni dan. Nastava se normalno nastavlja u četvrtak, 18. travnja, prema rasporedu R2.
Srdačno,
ravnateljica Ivana Biljan, prof.

Pročitaj više >
Svaki razred jedno stablo

Svaki razred jedno stablo

U sklopu projekta „Svaki razred jedno stablo“ učenici su zajedno sa štićenicima Centra za rehabilitaciju
„Mala Terezija“ posadili tuje i magnoliju u dvorištu Centra te u gimnazijskom dvorištu magnoliju, forziciju i doniranu autohtonu lipu.

Pročitaj više >
Tjedan mozga u našoj školi

Tjedan mozga u našoj školi

U sklopu Tjedna mozga za učenike prirodoslovne gimnazije organizirane su dvije radionice u prostorima naše škole. Obje radionice vodila je studentica medicine Ana Prica. Radionica Big Hero 6, ali za 10! nam je dala uvid u to kako se ponaša naš mozak, zašto je važno biti timski igrač, ili kada treba nekome priskočiti u pomoć. Radionica Proteini i vitamini, samo da je mozak top! nam je objasnila trebamo li i koliko koristiti razne suplemente, te koja je hrana najbolja za naš mozak.
Ovogodišnji Tjedan mozga organizirali su: Sekcija za neuroznanost (SENZOS), Medicinski fakultet Osijek, Odjel za Biologiju i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Pročitaj više >
Prvo mjesto u online kvizu PBZnalci!

Prvo mjesto u online kvizu PBZnalci!

Učenici 4.e osvojili su prvo mjesto na PBZ nagradnom kvizu financijske pismenosti PBZnalci održanog 22.3.2024.!
Riječ je o edukativno-zabavno nagradnom online kvizu, koji je baziran na konceptu pub kviza. Namijenjen je srednjoškolcima kako bi im pomogao na interesantan način unaprijediti znanje o financijama, a ove je godine sudjelovala 61 ekipa.

Pročitaj više >
Privremeni rezultati županijskog natjecanja iz Kemije

Privremeni rezultati županijskog natjecanja iz Kemije

Županijsko povjerenstvo za natjecanje iz Kemije objavljuje privremene rezultate županijskog natjecanja.
Ljestvica poretka je privremena dok ju ne potvrdi Državno povjerenstvo koje će uskladiti kriterije najbolje napisanih pisanih zadaća na nivou Republike Hrvatske
Čestitamo svim natjecateljima, te se nadamo kako će najbolji s ovoga natjecanja predstavljati našu županiju na državnom natjecanju.

Pročitaj više >
Termin županijske razine natjecanja iz Kemije

Termin županijske razine natjecanja iz Kemije

Županijsko natjecanje iz Kemije održat će se 7.3.2024., u Gimnaziji M. A. Reljkovića u
Vinkovcima, s početkom u 10h. Ispit se piše 120 minuta. Mole se svi učenici koji su pozvani
na županijsku razinu natjecanja da dođu u 9:40 sati u potkrovlje Škole. Termin uvida u ispite
bit će naknadno objavljen. Popis pozvanih učenika je u prilogu.

Pročitaj više >
Nacionalna kviz liga (završno kolo)

Nacionalna kviz liga (završno kolo)

Naši gimnazijalci su jučerašnjim sudjelovanjem u 8. i završnom kolu NKL-a zaokružili četiri mjeseca druženja i testiranja vlastitog znanja. Zahvaljujemo svim ekipama (poimence: Bosutski panjevi, DŽUDŽANI, IDŽANOVIĆI, Las Mariposas, Ljepljivi prsti, ORION i Vecini vitezovi) koji su od prvog kola sustavno izdvajali svoje vrijeme svaki drugi četvrtak kako bi nakon nastave u opuštenoj atmosferi provjerili svoje opće znanje i naučili nešto novo!

Pročitaj više >
Posjet manifestaciji MasKEMbal

Posjet manifestaciji MasKEMbal

U petak, 9.2.2024. nekolicina naših učenika, najvećih zaljubljenika u kemiju, posjetila je manifestaciju MasKEMbal Odjela za kemiju, Sveučilišta J. J. Strossmayeru Osijeku u pratnji profesorica Melite Barić Tominac i Maje Radić. Kemijski laboratoriji su bili dostupni za pokazne pokuse – sintezu najlona, stvaranje paukove mreže, odnosno privremeno je to postala Batman‘s cave s jedne te Hulk‘s laboratory s druge strane.

Pročitaj više >
‘I moj glas je bitan!’

‘I moj glas je bitan!’

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja nastavlja s provedbom projekta edukacije mladih birača pod nazivom “I moj glas je bitan!”, koji je započet još 2018. godine.
Cilj je upoznati buduće mlade birače (učenike završnih razreda srednjih škola) sa izborima koji se provode u Republici Hrvatskoj te načinom na koji se ostvaruje aktivno i pasivno biračko pravo, i to s posebnim naglaskom na izbore koji bi se trebali održati tijekom 2024. godine – izbore članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske, izbore zastupnika u Hrvatski sabor i izbore za predsjednika Republike Hrvatske

Pročitaj više >