Projekt ” CO2 go – priče o klimi”
Nastavno na provedene školske projekte “Škola bez plastike” i “Klimatski kolaž”, naša se škola na inicijativu Partnera “Znanstvenici za klimu”, udruge “La Révolution Albatros” iz Francuske i udruge “The Carbon Literacy Project” uključila u novi projekt ”CO2 go – priče o klimi”, podržan od British Embassy Zagreb.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 20.04.2021.

Cilj je projekta različitim  edukativnim metodama osvijestiti problem povećanja CO2 tijekom svakodnevnih aktivnosti i usvojiti te primijeniti postupke smanjivanja ugljičnoga dioksida.

Tijekom proljetnih praznika, održan je prvi sastanak radne skupine koja će izraditi prvi standard Klimatske pismenosti za hrvatske srednje škole. Radnu skupinu koordiniraju Ana Robb (La Revolution Albatros), Dubravka Vitali Čepo (Znanstvenici za klimu) i Ivana Kordić (Tatavaka) i čak 18 profesora Klasične gimnazije iz Zagreba i naše Škole.

Standard klimatske pismenosti temeljit će se na provedbi radionica „ Klimatskog kolaža“, izračunu vlastitog karbonskog otiska, izradi videa i podcastova te kvizova s temom lokalnih klimatskih problema. Planirana je izrada i provedba radionice „ Freske ekološke renesanse“ i izradi individualnog i kolektivnog akcijskog plana.

Jasenka Krznarić-Barić