65. glazbeni susreti hrvatske mladeži Varaždin – državno natjecanje zborova 2022.
Čak 1200 sudionika okupilo se 4. i 5. svibnja 2022. godine na 65. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži koje su održane u HNK u Varaždinu. Na ovogodišnjem državnom natjecanju zborova djece i mladeži Republike Hrvatske sudjelovalo je 27 zborova iz 20 hrvatskih gradova i općina, a natjecali su se u nekoliko kategorija, od najmlađeg osnovnoškolskog uzrasta, preko učenika viših razreda pa do srednjoškolaca. Škola domaćin i ove je godine Glazbena škola Varaždin, dok su uz Varaždinsku županiju pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija RH, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Grad Varaždin.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 12.05.2022.

Našu županiju predstavljao je Gimnazijski pjevački zbor “Dionizije” s 32 pjevača u D kategoriji troglasnog mješovitog zbora. Uz zadanu skladbu za D kategoriju A. Marković: Voćka poslije kiše, izveli su još tradicijsku iz Škotske Greenesleeves, B. Stein/psalam 135 – Hvalite ime Gospodnje i L.Maierhofera – Oh, What a Day.

Pjevači koji su nastupili su: Petra Šibalić 2. c, Josipa Marošević 2. d, Brigita Jokić 2. d, Dora Jurčević 1. e, Sara Gelemanović 2. a, Danijela Jerković 4. a, Ema Kukrika 4. a, Pavao Pap 4. a, Dora Vučko 3. c, Domagoj Livaja 3. c, Ivana Terzić 2. f, Marko Tutiš 2. f,  Rines Jahaj 3. d, Anetta Rajković 3. d, Petra Pešut 3. d, Ana Cener 3. d, Sara Burić 3. d, Lana Hrgović 3. d, Magdalena Vuković 3. d, Dominik Šebalj 3. d, Borna Matić 3. d, Dorja Dujmić 3. e,  Fabijan lasić 4. f, Anja Vergaš 4. c, Jakov Jozinović 2. g, Antonela Majić 3. b, Josipa Granić 3. d, Sara Marijanović 1. a, Marko Kuveždić 1. a, Jurić Sonja 3. g i Veronika Marković 3. c, te kao tehnička podrška Lea Puharić 3. d, a kao pratnja i podrška profesorica španjolskog jezika Petra Jelić Španj.

Zaradili smo SREBRNU PALKETU i 85 od maksimalnih 92,40 bodova, koliko je ostvario prvoplasirani zbor.

Riječ voditeljice: “Presretna sam i blagoslovljena muzicirati s tako divnom mladeži. Zahvaljujem domaćinima i prosudbenoj komisiji na lijepim i poticajnim riječima. Predivno je nakon nekoliko godina opet osjetiti atmosferu susreta i druženja uz glazbu. Jedni smo druge bodrili, nagrađivali pljeskom i na kraju zajednički zapjevali Viva la musica. Čestitam i ponosna sam na sve pjevače,  a posebno na ove najupornije koji su izdržali do državne smotre, vratili radost muziciranja u našu Školu i ostvarili odličan rezultat. Povjerenstvo je nekoliko puta naglasilo da nisu ocjenjivali prema prilagođenim kriterijima zbog uvjeta u kojima smo morali raditi. Za sve nas zborovođe ovo je bilo doslovno kao da smo tek ove godine oformili zbor jer se kontinuitet izgubio s obzirom na to da u protekle dvije godine nije bilo natjecanja, a dobar dio vremena nismo smjeli održavati probe. Čestitam svim kolegicama i kolegama koji su se uspjeli pripremiti i nastupiti na državnom natjecanju. Izveli smo čudo. U priloženim fotografijama i videoprilozima možete osjetiti dio naše atmosfere.”

Posebno zahvaljujem čitavom kolektivu naše Škole koji je strpljivo izlazio ususret, te tjednima bez ikakvih prigovora slušao naše pjevačke probe i odricao se pojedinih učenika sa svojih redovnih sati kako bismo mi mogli vježbati u što većem broju, jer ima nas iz obje smjene. Na jedinstven način podržala nas je naša ravnateljica Ivana Biljan, koja se pobrinula u vrlo kratkom roku, nakon što smo dobili službeni poziv na držano, za jedinstveni stil odijevanja na sceni i izvan nje. Postali smo prepoznatljivi kao “žuti tim” obogaćen logom kojeg je osmislila naša prof. Gelemanović Pracaić.  Ovo je naš zajednički uspjeh.

Voditeljica pjevačkoga zbora: Sandra Milovac, prof. izvrsna savjetnica