Gimnazijalci likovnjaci
U sklopu najavljenih godišnjih aktivnosti za učenike uključene u rad likovne grupe MAR učenice su u pratnji svojih nastavnica 10.prosinca 2021. posjetile dvije aktualne izložbe u Osijeku. U Muzeju likovnih umjetnosti istražili smo izložbu Akvizicije u fundusu MLU 2016-2021, također smo posjetili Galeriju Kat i vidjeli godišnju izložbu skulptura i objekata “Govor (ob)lika” koju priređuju članovi HDLU-a udruge likovnih stvaratelja grada Osijeka i istočne Hrvatske.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 23.12.2021.

U sklopu najavljenih godišnjih aktivnosti za učenike uključene u rad likovne grupe MAR učenice su u pratnji svojih nastavnica 10.prosinca 2021.  posjetile dvije  aktualne izložbe u Osijeku.

U Muzeju likovnih umjetnosti istražili smo izložbu Akvizicije u fundusu MLU 2016-2021  koja tradicionalno svakih pet godina predstavlja novu umjetničku građu koja je ušla i čuva se  u Muzeju  proteklih pet godina. Imali smo priliku vidjeti  veliki broj umjetnina koje je muzej pribavio u različitim oblicima: otkupom, darovnicom umjetnika, darovnicom obitelji ili nasljednika umjetničke ostavštine i saznati neobične priče o njihovoj povijesti.

Muzej je objavio naš posjet.
https://www.facebook.com/mlu.osijek/posts/4697158197031146

Također smo posjetili  Galeriju Kat i vidjeli  godišnju izložbu skulptura i objekata   “Govor (ob)lika”    koju priređuju članovi  HDLU-a udruge likovnih stvaratelja grada Osijeka i istočne Hrvatske.

Uz stručno vodstvo članice i izlagačice na ovogodišnjoj izložbi Tamare Sekulić , mag.educ.art.  sudjelovali smo u likovnoj edukativnoj radionici koju je voditeljica uspješno povezala sa sadržajem izložbe. Učenicama je pružena prilika za  iskustveno oblikovanje kiparske forme u pripremljenom materijalu osiguranom od strane Ministarstva kulture i medija koje je podržalo umjetničko-edukativne programe. Zahvaljujući takvoj suradnji našim učenicama je pružena prilika za stvaranje i oblikovanje vlastitih kreativnih izričaja nakon neposrednog doživljaja likovnih djela u galerijskom prostoru.  

https://www.facebook.com/hdlu.os/posts/6560337890706531