Mathos kup
Mathos kup je ekipno natjecanje učenika srednjih škola u organizaciji Udruge matematičara Osijek, Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i III. gimnazije Osijek. Prvi krug ovog natjecanja se održao 21. siječnja 2022. u matičnim školama. Na natjecanje se prijavilo ukupno 13 ekipa iz naše škole; četiri koje čine učenici 4.razreda, šest koje čine učenici 3. razreda te 3 ekipe učenika 2.razreda.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 25.04.2022.

Natjecanje se održalo online, s tim da su učenici pristupali natjecanju iz prostorija škole, dok su oni koji su bili u samoizolaciji pristupali natjecanju iz svojih domova. Učenici su zadovoljni organizacijom, zadacima i rezultatima natjecanja. U natjecanju se bodovala točnost i brzina. Od ukupno 13 ekipa, dvije ekipe su ostvarile odličan rezultat te su pozvani na 2.krug natjecanja koji se održalo 8.travnja 2022. na Odjelu za matematiku u Osijeku.

Ekipe Kemičari (Š. Čović, V. Ivanković i S. Romić) i 404 (D. Horvat, A. Panđa, A. Stjepić), sa svojim mentoricama D. Toldi i M.Lončar su se 8. travnja uputili u Osijek, na drugi krug natjecanja. Na Odjelu za matematiku smo bili dočekani s domjenkom te su učenici nakon natjecanja mogli sudjelovati na predavanjima Matematika u robotici i Matematika u biologiji. Nakon predavanja održano je proglašenje konačnih rezultata te dodjela pehara, medalja i simboličnih nagrada. Naši učenici su osvojili 3. mjesto (Kemičari) i 4.mjesto (404). Učenici se jako svidjelo što su se natjecali ekipno te što su se uz rješavanje matematičkih zadataka i zabavili.

Mirela Lončar, prof.