Nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje
Poštovani učenici, roditelji i skrbnici, obavještavamo vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje s kojom je omogućen ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici i roditelji sada mogu iz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 27.09.2022.

Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe (ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge). Generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što ju učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu ju slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

Ispis potvrda je omogućen u e-Dnevniku za učenike i roditelje koji je dostupan na poveznici https://ocjene.skole.hr.

U učeničkom sučelju u gornjem desnom dijelu aplikacije učenici biraju opciju Ispis potvrda te odabiru svrhu izdavanja potvrde

Učenici i roditelji koji imaju instaliranu CARNET-ovu mobilnu aplikaciju za e-Dnevnik potvrde o školovanju mogu generirati i u mobilnoj aplikaciji.

Upute za rad u kojima je prikazan ispis potvrda dostupne su na poveznici:

https://www.carnet.hr/wp-content/uploads/2022/09/e-Dnevnik-upute-za-ucenike-i-roditelje-1.pdf