Obilježavanje Svjetskoga i Europskoga tjedna novca (21.3. – 27.3.)
Svjetski i Europski tjedan novca vodeći je globalni događaj podizanja svijesti o važnosti financijskog obrazovanja odraslih, djece i mladih s ciljem donošenja financijskih odluka, postizanja financijske dobrobiti i otpornosti te kontinuiranog i sustavnog poticanja financijskog opismenjavanja.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 29.03.2022.

Učenici naše škole uključili su se i ranije ( u studenom 2021. god)  na edukativan program financijske pismenosti za mlade – Financijski pismen i odgovoran – Budi fin u online radionicama Ekonomskog fakulteta Zagreb. Kroz ovaj projekt mladi su mogli prepoznati vlastite navike u potrošnji i stavove o novcu. Neke od tema koje su prezentirane bile su: Što je važno znati o novcu?, Kako se ponašam s novcem?, Što sve odlučuje na mene kada odlučujem kada i koliko trošiti?, Kako voditi osobni proračun?, Kako uvijek mogu štedjeti, bez obzira na to koliko imam novca na raspolaganju?

Maturanti su u sklopu ovoga tjedna prigodno ukrasili pano plakatima na teme: Razvoj novca i Izgled hrvatske kune, Načini investiranja, Razvoj bankarskog sustava, a u sklopu nastave politike i gospodarstva, kroz cijeli tjedan, rješavali su kvizove vezane za temu novca i financijske pismenosti.

Josipa Schweizer Matić, profesorica  politike i gospodarstva