Oskar znanja 2022.
Oskar znanja pokazuje da se izvrsnost cijeni, a iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima ove godine stižu dvije oskarovke. 14. lipnja 2022., u zagrebačkoj su se XV. gimnaziji, popularnom MIOC-u, okupili najbolji srednjoškolci iz svih krajeva Hrvatske. Najbolji učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, njih 353 pobjednika državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu, te 40 učenika koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama, primilo je nagradu Oskar znanja.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 17.06.2022.

Oskar znanja najznačajnija je nagrada u obrazovanju, a ove je godine dodijeljena 18. put zaredom. Ovogodišnji je kipić Oskara znanja „Newtonova jabuka“ osmislila i izradila Tea Švarić, mlada umjetnica koja je upravo diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Svečana je dodjela održana u dva dana, 13. lipnja za učenike osnovnih škola i 14. lipnja za učenike srednjih škola.

Za gimnazijske su profesore svi učenici oskarovci, no ove su godine na dodjeli Oskara svoju Školu – GMAR, Grad i Županiju predstavljale dvije gimnazijalke, Ivana Reljanović  i Klara Crčić, u pratnji svojih profesorica i mentorica Mateje Damjanović i Mihaele Gelemanović Pracaić čiji ih je ponosni pogled budno pratio čitavo vrijeme.

Svečanost dodjele otvorio je pobjednički zbor Srednje škole iz Valpova, a onda se nazočnim učenicima i profesorima obratila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Dubravka Brezak Stamać, koja je poseban naglasak stavila na dane i sate truda te samostalnog rada koji stoje iza svakog učenika, ali i nastavnika, i naglasila da je uvijek ključna njihova unutarnja motivacija i želja za radom.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Tomislav Paljak, rekao je da je Hrvatska imala najviše nastave uživo u svijetu, te je istaknuo kako mu je izrazito drago i da se ovogodišnji Oskar znanja mogao održati kao nekada, živim susretom.

Ponosni smo na naše oskarovke i njihove mentorice, čestitamo im i želimo još puno Oskara!