Plesna radionica “Teen Generator”
U sklopu edukativnih radionica koje je organiziralo „Dvorište ideja“, naše su učenice pod vodstvom profesorice Josipe Tomić sudjelovale na plesnoj radionici. Edukatorica i voditeljica radionice bila je plesačica s višegodišnjim iskustvom Irma Unušić.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 19.12.2023.

Da se radi o odličnoj edukatorici,  učenice su imale priliku uvidjeti kroz višesatnu radionicu pod nazivom „Teen Generator“. Radionica je bila namijenjena  za mlade u dobi od 14 do 18 godina, a ondje su upoznati sa suvremenim plesom. Na radionici se mladima približavao suvremeni ples kroz praktični, teorijski i povijesni sadržaj i pristup.

Osvrt na radionicu:

Povodom Vinkovačkih jeseni u našem je gradu 13. 9. 2023. godine održana radionica suvremenog plesa “Teen Generator”. Radionicu je vodila zadarska plesačica Irma Unušić koja se bavi edukativnim, koreografskim i izvođačkim radom u području suvremenog plesa. Na radionici je sudjelovalo deset učenica Gimnazije M. A. Reljkovića. Kroz razne apstraktne vježbe i zadatke učenicama je dana prilika da upoznaju temelje suvremenog plesa – inovacija, neodređenost, emocija. Također, imale su priliku upoznati nastanak i povijest plesne forme. Cjelokupno iskustvo bilo je iznimno vrijedno, zanimljivo i edukativno te se nadamo budućim suradnjama! (Leonarda Kapular, 4. g)