PREDSTAVLJANJE ODJELA ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA J. J. STROSSMAYERA
Predstavnice Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Tihana Miloloža, mag. biol. i Nikolina Sabo, mag. educ. biol. et chem. posjetile su našu školu 17. studenoga 2022. te učenicima četvrtih i trećih razreda predstavile uvjete upisa na preddiplomski studijski program, kao i mogućnosti upisa jednog od tri smjera diplomskog studija.

Objavio:

Datum objave: 23.11.2022.

To su:

1. Diplomski sveučilišni studij Biologija i kemija – nastavnički smjer

2. Diplomski sveučilišni studij Biologija – znanstveni smjer

3. Diplomski sveučilišni studij Zaštita prirode i okoliša

Završetkom jednog od ova tri diplomska studija studenti mogu upisati interdisciplinarni poslijediplomski studij Zaštita prirode i okoliša ili Molekularne bioznanosti.

Naše gošće predstavile su i ustroj Odjela za biologiju koji obuhvaća:

Zavod za ekologiju voda

Zavod za zoologiju

Zavod za biokemiju i molekularnu biologiju i 

Zavod za kvantitativnu ekologiju

Bilo je riječi i o znanstveno-istraživačkim projektima, a ponosni smo što su učenici naše škole već treću godinu zaredom sudjelovali u projektu Odjela za biologiju pod nazivom „Izlij vodu da nas ne bodu“.

Što se tiče programa razmjene studenata i promicanja obrazovanja učenicima su predstavljeni Erasmus+, Ceepus i Iaeste.

Na kraju predavanja učenici su mogli postaviti pitanja, a iz škole su izašli zadovoljni jer su dobili potpunu i jasnu sliku o uvjetima upisa, organizaciji Odjela za biologiju te mogućnostima zapošljavanja i napredovanja u struci. Biolozi su danas vrlo traženi na tržištu rada, a osim u školi i na znanstvenim institutima posao mogu pronaći i u brojnim privatnim tvrtkama koje se bave istraživačkom djelatnošću ili proizvodnjom.

Vedrana Karakašić, prof.