Prvi gimnazijski PUB kviz
U petak 24. ožujka 2023., točno 21 godinu od početka prikazivanja popularnog televizijskog kviza "Tko želi biti milijunaš?", u vinkovačkoj je gimnaziji održan prvi PUB kviz.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 28.03.2023.

Simbolika datuma dala je naslutiti značaj tog inovativnog događaja, a broj prijavljenih ekipa (18) bio je samo vjetar u leđa organizatorima i sastavljačima pitanja, Domagoju Livaji, Carmen Drnasin i Lani Vrbanus. Očekivanja su bila opravdano visoka i, sudeći po reakcijama gimnazijalaca, potpuno ispunjena.

Učenici su pokazali zavidno znanje na svim područjima; od znanosti, do sporta i umjetnosti. Nakon dinamičnog i ponajprije zabavog odgovaranja na pitanja, uslijedio je vrhunac večeri – proglašenje najboljih. Prvo je mjesto zauzela ekipa Ljepljivi prsti, drugo Džudžani, a treće su podijelili Dexorijentirani i Ljepotice i zvijer.

Događaji poput ovoga pravi su primjer mladih ljudi željnih učenja i znanja, stoga se u želji za što bogatijim nagradama nadamo potencijalnoj sponzorskoj suradnji. Ovaj će 27. ožujka neupitno ostati zapamćen kao izrazito bitan događaj za vinkovačku gimnaziju, prvenstveno zbog slike kvalitetne mladeži koja danas sve više blijedi.

Luna Lukačević, 4.c.