Sjećanje na Holokaust
U četvrtak, 18. svibnja, u prostoru Gradskog muzeja Vinkovci održan je okrugli stol "Sjećanje na Holokaust", na kojemu su sudjelovali naši učenici iz 3.a i 2.b razreda. Ova se tribina održala uz podršku MUP-a i Ravnateljstva policije, a u okviru hrvatskog predsjedanja Međunarodnim savezom sjećanja na Holokaust - IHRA.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 23.05.2023.

Cilj je educirati, senzibilizirati i osvijestiti javnost o teškim događajima iz prošlosti, ali i promicati kulturu nenasilja i tolerancije u svakodnevnom životu. Na skupu su govorili ravnatelj Muzeja Hrvoje Vulić, autor izložbe “Ljudi kojih nema – 80 godina od Holokausta u Vinkovcima” Danijel Petković, psihologinja Katarina Andrić, a posebno upečatljivo bilo je svjedočenje Dragutina Kohna, tajnika Židovske općine Osijek. Preživio je holokaust zahvaljujući dobrim ljudima, što se nažalost nije dogodilo članovima njegove obitelji koji su stradali u logorima smrti.

U nastavku naši su učenici sudjelovali u radionici izrade keramike, tijekom koje su oblikovali pločice sa porukama mira i tolerancije.