Sportom do mentalno snažnih učenika
Zadnji dan škole, a istovremeno i prvi dan ljeta, bio je za naše gimnazijalce prava sportska poslastica. U srijedu 21. lipnja 2023. odradili smo zadnji dio preventivnog projekta pod nazivom „Sportom do mentalno snažnih učenika“. U projekt su aktivno bili uključeni učenici drugih i trećih razreda, ukupno četiri razredna odjela. Projekt je započeo u drugom polugodištu.

Objavio: Ivan Švaganović

Datum objave: 26.06.2023.

Projekt je usmjeren na poboljšanje kvalitete života učenika, a time i na njihovo mentalno zdravlje koje je narušeno pandemijom COVID 19 . Budući da škola ima obvezu brinuti o sigurnosti i zdravlju učenika, sve smo aktivnosti usmjerili što lakšem povratku učenika u njihove svakodnevne obaveze. Aktivnosti su osmišljene tako da učenje bude što zanimljivije u pozitivnom okruženju. Neke od aktivnosti koje smo proveli bile su: učenje košarkaških elemenata prilagođenih svakome razredu, košarkaška igra, šetnja i drugi sportovi. Posljednja aktivnost koju smo proveli zadnji dan škole bila je učenje zavičajne povijesti boravkom na zraku u šetnji  i bavljenjem tjelesnom aktivnošću. Nastojali smo potaknuti učenika na zdrave stilove života te pokazati kako kretanje i bolja komunikacija doprinose boljem mentalnom zdravlju srednjoškolaca. U ovom preventivnom projektu povezali smo TZK, Psihologiju, Geografiju i Povijest te obogatili program i život naše Škole.

Nakon povratka iz šetnje s našeg projekta učenici su imali mogućnost pratiti polufinalno i finalno međurazredno natjecanje u nogometu.

Zahvaljujemo svim učenicima 2. b,2. e, 3. b i 3. f razreda koji su sudjelovali u projektu, kao i profesorima koji su  pisali i vodili projekt: Krunoslav Marijanović, prof., Blaženka Markota, prof., Luka Šuker prof., Matej Buhač, prof., Josipa Tomić, prof., Domagoj Matanović, prof., i Ivana Biljan, prof.